vrijdag 2 maart 2012

Wijnupdate

Hoera! De smaak en kleur van onze Dichterswijn is goed! Al is hij niet zo mooi donkerrood als een Italiaanse wijn en ook is hij nog te zoet. Het soortelijk gewicht is nog 1022 g/l, nog 22 gram suiker per liter dus ongeveer. Dat is teveel en dat proef je ook, hij is erg zoet. Het lijkt erop dat de gisting gestopt is, want het soortelijk gewicht was ongeveer hetzelfde op 17 januari. Daarom heeft Sebastiaan een beetje van de dichterswijn met wat all-purpose wijngist gemengd en dit laat hij nu een paar uur tot een dag op de verwarming staan. Om het daarna te mengen met de rest van de wijn. Hopelijk begint zo de gisting weer. De gistcellen kunnen de 220 gram suiker omzetten in alcohol en de wijn wordt dan minder zoet, maar droger. Waarschijnlijk is het met één maand ongeveer gedaan. Sebastiaan gaat de wijn dan overhevelen en koel wegzetten, zodat hij nog helderder kan worden. Ook komt dan de tijd om te gaan bottelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten